Czy jestem zakupoholiczką?
Polecane sklepy, marki, procedury reklamacyjne i niezbędne informacje o zakupach online! Podzielcie się informacjami!
- konwalijka
Czy jestem zakupoholiczką?
Post autor: konwalijka »
Cześć dziewczyny, ostatnio zastanawiam się trochę nad życiem. Szczerze zaniepokoiła mnie myśl, czy przypadkiem nie jestem zakupoholiczką. Złapałam się na tym, ze zakupy totalnie mnie odprężają. W mojej szafie zaczęło przybywać ubrań, niektóre z nich jeszcze wciąż mają metki… Tłumaczę sobie, że kiedyś pewnie je założę… Chyba przestaję nad tym panować. Co robić?
- bubu
Re: Czy jestem zakupoholiczką?
Jeżeli nie masz pewności, czy dzieje się coś niepokojącego, to może porozmawiaj z psychologiem
- konwalijka
- konwalijka
Dzięki za radę, to ten nr telefonu jest do nich: 531 085 800?
- dudis
Kazde uzaleznienie można leczyc, tylko wystarczy chcieć, i przyznac się do tego że mam z tym problem. Jest wiele ośrodków leczenia uzależnień i jeden z nich to Nefo. Tutaj znajdziesz wsparcie doświadczonych terapeutów, znam ten ośrodek bo mój brat tutaj był jakiś czas temu i na prawdę wyszedł z tamtąd zupełnie odmieniony, nowonarodzony inny człowiek.
- kasmo
Jeśli ktoś już zauważył u siebie problem z jakimkolwiek uzależnieniem to myślę, że jak najszybciej powinien skontaktować się z psychiatrą i poradzić się jak można wyjść z nałogu. Z doświadczenia wiem, że dużo osób nie potrafi poradzić sobie z uzależnieniem i decydują się na terapię. Znam Ośrodek terapii Wiosenna gdzie pomagają takim osobom także poczytaj o nich i może skontaktuj się z nimi online bo też jest taka możliwość
Post autor: jaź »
jak wiadomo alkoholizm to choroba na którą choruje nie tylko sam uzależniony ale także Cała jego rodzina i bliscy. dlatego bez względu na koszty powinno się jak najszybciej podjąć terapię chorego żeby pomóc im wszystkim. decydując się na leczenie ośrodku Terapii Uzależnień nefo jesteśmy pewni że podjęliśmy dobrą decyzję aby pomóc osobie uzależnionej
Post autor: berbeć »
Ja jestem zakupoholiczką,uwielbiam biegać po sklepach,galeriach,kupować nowe meble z https://www.edinos.pl/ i co jakiś czas inaczej urządzać swoje mieszkanko.Nie potrafię się z tego otrząsnąć,ale przyznam się wam,że nie oceniam tego jako wielki kłopot.Pracuję,zarabiam,dlaczego więc miałabym nie wydawać zarobionych pieniędzy na to,co lubię i co sprawia mi wielką radość.
Kupowanie mebli jest dla mnie bardzo ważne,nie lubię monotonii,nie lubię otaczać się tymi samymi rzeczami przez dłuższy czas,dlatego staram się podążać za modą,kupować co jakiś czas meble nowoczesne,eleganckie i nadające moim wnętrzom nowego oddechu.
Kupowanie mebli jest dla mnie bardzo ważne,nie lubię monotonii,nie lubię otaczać się tymi samymi rzeczami przez dłuższy czas,dlatego staram się podążać za modą,kupować co jakiś czas meble nowoczesne,eleganckie i nadające moim wnętrzom nowego oddechu.
Post autor: Kaśulka »
Ja chyba na bank w tym miesiącu już 3 zamowienie na https://valetta.pl/collections/bielizna-wyszczuplajaca zlozylam. Uwielbiam od nich bieliznę i ubrania sportowe więc to nic zaskakującego że sporo tam zamawiam
- bretta
Słuchaj, no niekoniecznie musi być to problem. póki co spróbuj nie kupować więcej ubrań i zacząć nosić to, co masz w szafie. Zrób sobie detoks przed kolejnymi zakupami po prostu . Ja też myślałam, ze mam problem, ale okazało się, że nie, zakupy mnie odprężają i sprawiają mi frajdę, ale później faktycznie w kupionych ciuchach chodzę. Teraz są to ubrania sportowe, bo nie ruszam się z domu . poznałam nawet super sklep internetowy z wysokiej jakości odzieżą sportową deck out sportswear https://deckoutsportswear.eu/kategoria/damskie . Ceny mają przystępne, a ubrania są niesamowicie wygodne i do ćwiczeń i do chodzenia, polecam.
Post autor: Tośka44 »
Jeżeli szukasz czegoś niekonwencjonalnego to polecam Ci sprawdzić jakąś ofertę z bielizną przygotowanej przez sklep internetowy Lovita https://lovita.pl/collections/komplety-bielizny ponieważ mają naprawdę piękne i wyjątkowe komplety bielizny. Mam nadzieję, że taki prezent się spodoba dla żony, a może ty pozytywnie zaskoczyć tym jak pięknie będziesz w niej sie prezentowała przed swoim partnerem.
Post autor: robuśko »
Ja na pewno jestem zakupoholiczką i bardzo lubie zamawiac przez internet, teraz na przykład będę zamawiac podręczniki maturalne dla syna https://www.taniaksiazka.pl/t/matura-historia-2021 Młody w przyszłym roku będzie zdawac maturę z historii i mamy nadzieję że uda mu się zdac z dobrym wynikiem.
Post autor: Neśka32 »
W mojej opinii akurat co do wyboru pięknej i dobrze wykonanej bielizny to powinnyście odwiedzić sklep Valetta, gdzie znajdziecie propozycje zarówno na co dzień, ale również w wydaniu nocnym dla swojego partnera. Sprawiłam sobie ostatnio body koronkowe w którym czuję się i wyglądam bardzo seksownie, mężuś to potwierdza ,)
Post autor: Danuśka »
Na to wygląda, może powinnaś porozmawiać o tym z psychologiem? Jak się wstydzisz to dobrym rozwiązaniem będzie psycholog online. Sama korzystałam z takiego wsparcia i bardzo mi pomogło. Polecam Ci serwis Wetalk, tam znajdziesz wielu świetnych psychologów z całego kraju.konwalijka pisze: ↑31 lip 2019, 1:41 Cześć dziewczyny, ostatnio zastanawiam się trochę nad życiem. Szczerze zaniepokoiła mnie myśl, czy przypadkiem nie jestem zakupoholiczką. Złapałam się na tym, ze zakupy totalnie mnie odprężają. W mojej szafie zaczęło przybywać ubrań, niektóre z nich jeszcze wciąż mają metki… Tłumaczę sobie, że kiedyś pewnie je założę… Chyba przestaję nad tym panować. Co robić?
Post autor: Gość »
Wizyta u psychologa może pomóc w leczeniu zakupoholizmu. Psycholog pomoże zrozumieć przyczyny kompulsywnego - https://neuroza.pl/kompulsje/ - kupowania oraz nauczy radzenia sobie z emocjami, które do niego prowadzą. Terapia poznawczo-behawioralna może pomóc w zmianie myślenia i zachowań związanych z zakupami. Psycholog wskaże także techniki zarządzania impulsem do zakupów i pomoże wypracować zdrowsze nawyki, co może znacząco poprawić jakość życia.