Większe zamówienie zza granicy.

Wszystko o urządzaniu, remontowaniu i dekorowaniu wnętrz. Szukasz praktycznych rad i patentów związanych z meblami, sprzętem i całym wyposażeniem domu? Dołącz do dyskusji.
Awatar użytkownika
she

Większe zamówienie zza granicy.

Post autor: she »

Od dziecka lubiłam zakupy, co w sumie u żadnej kobiety nie dziwi ;p . Niedawno odkryłam właśnie towary angielskie, mam też sprawdzone strony, w których kupuję. Tak sobie jednak ostatnio pomyślałam, czy aby nie będzie mi taniej odebrać jednej paczki spakowanej przez angielskiego pośrednika, których jest pełno. Wysyła się na angielski adres, a potem jedną paczką do Polski. Czy to rozsądne będzie?
Awatar użytkownika
eve

Re: Większe zamówienie zza granicy.

Post autor: eve »

Słyszałam o tym, o czym mówisz, i z tego co wiem, wiele osób się na takie coś decyduje. Wystarczy zamówić kuriera w Polsce, ttóry odbierze tę przesyłkę z danego punktu w Anglii. Trudno mi jest określić, co będzie dla ciebie bardziej odpowiednie I co ci się będzie opłacało, bo sama nigdy z tego nie korzystałam. Może ktoś inny na tym forum jeszcze się na ten temat wypowie. Na pewno takiego kuriera zamówisz Internecie.
Awatar użytkownika
olka

Post autor: olka »

No pewno, że warto wybrać taką opcję. bo nie jest ona mega kosztowna, a przecież za każdą przesyłkę z osobna to byś dopiero musiała bulić.. W sumie, jak masz rozeznanie, to ja też chętnie bym coś zza granicy ściągnęła. Którego pośrednika przesyłkowego możesz mi polecić? W sumie, to może być też Twoja znajoma, wydaje mi się, że nie oszukałabyś mnie i paczka by w końcu do mnie trafiła ;) .
Awatar użytkownika
sunrise

Post autor: sunrise »

W sumie jest to sposób na oszczędzanie, ale jeśli naprawdę nie chcesz przepłacać za przesyłki, czy to grupowe, że tak powiem, czy jednorazowe, to sprawdź sobie ofertę przedsiębiorstwa kurierskiego Speedpack https://www.speedpack.com.pl/ . W mojej ocenie nadają paczki co najmniej o kilka złotych tańsze niż inne jednostki, w tym nasza poczta . Nie wysyłałam z nimi, ale w sieci aż roi się od pozytywnych opinii.
ODPOWIEDZ