Rekuperacja
Wszystko o urządzaniu, remontowaniu i dekorowaniu wnętrz. Szukasz praktycznych rad i patentów związanych z meblami, sprzętem i całym wyposażeniem domu? Dołącz do dyskusji.
- Weronika
Rekuperacja
Dzień dobry wszystkim! Mam takie pytanie odnośnie rekuperacji – czy dużo jest przy tym systemie pracy? Słyszałam, że rekuperacja dobrze sprawdza się w domach, ale zastanawiam się czy będę miała czas by dbać o nią.
- Iwonka
Re: Rekuperacja
Też ostatnio pogłębiam swoją wiedzę na temat rekuperacji i póki co mnie zachwyca Słyszałam, że trzeba regularnie zmieniać filtry. Wiadomo wtedy filtrowanie powietrza ma sens. Również będę wdzięczna jakby ktoś podzielił się swoimi doświadczeniami.
- DefinitywnieTak
Post autor: DefinitywnieTak »
Hej, hej! Ja powierzyłem wykonanie instalacji wentylacyjnej z odzyskiem ciepła firmie Centrum Rekuperacji. Oni zajmują się też serwisowaniem instalacji. Poza tym, to praktycznie nic nie trzeba robić przy rekuperacji. Na panelu wszystko się ustawia, są też czujniki CO2, więc jak jest większe zużycie powietrza, to urządzenie automatycznie dopasowuje pracę. Bardzo wygodne i nowoczesne rozwiązanie, chwalę sobie.
wrzody żołądka objawy przyczyny
wrzody żołądka objawy przyczyny
- smerfetka
Nie powiem, bo rekuperacja jest bardzo ważna ale nie każdego na nią stać. Dlatego też są inne metody by oczyścić powietrze w naszym domu. Jak chociażby oczyszczacz powietrza. Tylko jaki wybrać? Na rynku jest ich ogromny wybór, ale mi osobiście spodobał się taki https://topowe-agd.pl/oczyszczacze-powi ... me-ap302w/ Bardzo fajny i całkiem gustowny ten oczyszczacz powietrza. Mi osobiście najbardziej podoba się to że posiada on bardzo nowoczesne filtry które pozwalają na wyeliminować wszelkie zanieczyszczenia w danym pomieszczeniu
- Luna
Apropo przedmówcy - faktycznie warto wybrać dla siebie najlepszy oczyszczacz powietrza dzięki któremu poprawimy znacząco stan powietrza - w którym nierzadko unoszą się różnego rodzaju bakterie ,pyłki,kurze czy grzyby. Szczególnie alergicy w okresie jesiennym i wiosennym mają wtedy duże problemy z oddychaniem a taki porządny oczyszczacz znacząco załagodzi objawy
- Challenger
Post autor: Challenger »
Jak najbardziej zgadzam się, że oczyszczacz powietrza jest bardzo dobrym rozwiązaniem, zwłaszcza dla alergików. Sam właśnie z tego powodu zdecydowałem się na zakup oczyszczacza powietrza Atmosphere SKY z oferty firmy Atmoservice http://www.atmoservice.pl/system-domowe ... re-sky-tm/ . Urządzenie to pozwala wyeliminować alergeny, pyłki, związki chemiczne, zapachy, bakterie oraz wiele wirusów znajdujących się w powietrzu. Bardzo przydatne rozwiązanie ułatwiające funkcjonowanie m.in. właśnie dla alergików.
Post autor: Urszuluś »
Do takiego profesjonalnego oczyszczacza zapewne przydadzą się też filtry. Filtr z węglem aktywnym najlepiej wybrać dobrego producenta, ja polecam te http://www.zdpwa.com.pl/systemy-filtrac ... y-weglowe/ Mam je u siebie w zakładzie i bardzo sobie chwalę.