Drewniane schody - polecacie?

Wszystko o urządzaniu, remontowaniu i dekorowaniu wnętrz. Szukasz praktycznych rad i patentów związanych z meblami, sprzętem i całym wyposażeniem domu? Dołącz do dyskusji.
Awatar użytkownika
Symeon1974

Drewniane schody - polecacie?

Post autor: Symeon1974 »

Hej, polecacie zamontowanie w domu schodów z drewna. Oczywiście chodzi mi o prawdziwe drewno. Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
Borys92

Re: Drewniane schody - polecacie?

Post autor: Borys92 »

Takie rozwiązanie jest jak najbardziej korzystne, bo nie dość, że drewniane schody wyglądają świetnie to jeszcze są bardzo trwałe i solidne. Gdybyś szukał wykonawcy do takiego projektu to polecam Ci https://modrzew.pl/. Mają spore doświadczenie w branży stolarskiej ;)
Awatar użytkownika
dama

Post autor: dama »

Taka opcja jest naprawdę ciekawa. Takie schody nie tylko ładnie się prezentują, ale również są praktyczne i funkcjonalne. Poza tym będą służyć przez lata, więc warto na nie wydawać więcej. Na pewno spore oszczędności przyniesie to, jeśli znajdziecie tartak w okolicy, gdzie będzie można zakupić odpowiednie deski. Np. wpiszcie hasło " tartak śląsk " i sprawdźcie przedsiębiorstwa, które oferują takie rozwiązania.
Grażka85

Post autor: Grażka85 »

Ja mam w domu bardzo dobrze zrobione schody zabiegowe, które zamówiliśmy w tej firmie https://www.stalex-czaplinek.pl/schody/. Przed zakupem miałam zastrzeżenia co do tych schodów ale teraz raczej nie zamieniłabym ich na inne.
Łucja

Post autor: Łucja »

Ja mam schody z litego drewna od Kornik Sklep i jestem z nich zadowolona. Wyglądają świetnie, są solidne i precyzyjnie wykończone. Polecam.
babuś

Post autor: babuś »

A dlaczego nie? To moim zdaniem dobrze wygląda, ale prawda jest taka, że też na pewno pomyśleć trzeba o tym, co będzie tym schodom towarzyszyć. Może takie płytki z cegły na ścianach? Chodzi o to, żeby zrobić jakiś fajny dekor, prawda? A jednak nie wszyscy o tym myślą. Pomysły są różne, dlatego jestem też ciekawa waszych aranżacji. Jakieś wskazówki? :D
ODPOWIEDZ