Tatuaż - stan zapalny
Nie wiesz, do której kategorii przyporządkować wpis? Zajrzyj tutaj!
- DzejkOwO
Tatuaż - stan zapalny
Na mojej skórze pojawił się stan zapalny po zrobieniu tatuażu z narastającym obrzękiem i nie wiem co powinienem teraz zrobić. Tatuaż był robiony w dobrym renomowanym salonie, wcześniej też nie miałem żadnych uczuleń. Polecicie jakieś leki na to?
- dzer
Re: Tatuaż - stan zapalny
Nie bierz leków w ciemno, tylko najlepiej idź do lekarza. Z takimi rzeczami nie ma żartów. Ja z moim pierwszym też miałam stan zapalny i szybka reakcja lekarza plus leki na receptę załatwiły sprawę. Jeżeli chcesz namiary do sprawdzonego już studia tatuażu, to od siebie polecam JUNIORINK w Warszawie https://juniorink.pl/pl/tatuaz. U nich robiłam drugi i trzeci tatuaż, mają dobre ceny, a przede wszystkim wszystko zabezpieczają, "zabieg" jest wykonywany w sterylnych warunkach. Po tatuażu od nich nie miałam też żadnego uczulenia ani stanu zapalnego, polecam.
- oskii
Na pewno Octenisept. Od razu jak robimy sobie tatuaż to nim się psika żeby do takiego stanu zapalnego nie dopuścić. Trzeba tą ranę odpowiedni czas chronić na pewno, żeby się nie brudziła. Mam kilka tatuaży i też raz przez nieuwagę sobie zapalenie zrobiłam. Octenisept poradził sobie. Nawet u lekarza nie byłem.
Post autor: konstantyalfesonś »
ważne by wybrać dobry i sprawdzony salon tatuażu... wtedy takie przypadki są naprawdę znikome. Teraz warto wybrać się do dermatologa by przepisał ci jakieś leki i maści >.>
Przez okres gojenia trzeba zachować szczególne środki ostrożności i obserwować swoje ciało, ponieważ źle zagojona rana może nie tylko wyglądać nieestetycznie, ale także odbić się na zdrowiu.
Przez okres gojenia trzeba zachować szczególne środki ostrożności i obserwować swoje ciało, ponieważ źle zagojona rana może nie tylko wyglądać nieestetycznie, ale także odbić się na zdrowiu.