Płukanie ust olejem

Nie wiesz, do której kategorii przyporządkować wpis? Zajrzyj tutaj!
Awatar użytkownika
Mysza

Płukanie ust olejem

Post autor: Mysza »

Czy płukanie ust olejem naprawdę oczyszcza organizm? Wszystko na ten temat i jeszcze więcej na temat zdrowia tylko w miesięczniku Zdrowie bez leków. Magazyn ten znajdziesz na stronie sklep-zdrowiebezlekow.pl.

katastrofa śmigłowca topr
Awatar użytkownika
tusia82

Re: Płukanie ust olejem

Post autor: tusia82 »

Oleje generalnie są bardzo zdrowe dla naszego organizmu. Jest wiele publikacji, które pomagają zrozumieć ten temat. Ale nie mogą to być byle jakie oleje, ze sklepowych półek, ale wysokiej jakości oleje, najlepiej wyrabiane samodzielnie. W Alter Vita http://altervita.pl/ kupić można prasy do wytłaczania oleju więc warto rozważyć zakup.
Awatar użytkownika
annaw

Post autor: annaw »

Jeśli interesują Cię oleje i ich właściwości to koniecznie zapoznaj się z olejami CBD. Znajdziesz je na stronie https://www.hempgarden.pl/ . Mają wiele świetnych właściwości - między innymi przeciwnowotworowe, pomagają przy różnych schorzeniach.
Awatar użytkownika
temperowka

Post autor: temperowka »

Takie rzeczy z tego co wiem sprzyjają zdrowiu.
Awatar użytkownika
smerfetka

Post autor: smerfetka »

Jeśli chodzi o jakiekolwiek płukanie czy inne zabiegi związane z ustami to nie jestem zwolenniczką aby eksperymentować samemu. Ja wolę raczej udać się do specjalisty, jak choćby do stomatologa, który to powie jak powinno odpowiednio dbać o higienę jamy ustnej a co za tym idzie także o zęby. Koleżanka poleciła mi Atelier Uśmiechu w Warszawie a dokładnie na Mokotowie
Awatar użytkownika
graska

Post autor: graska »

Co do dbania o zęby i całą jamę ustną to raczej stawiam po prostu na popularne płyny do płukania jamy ustnej. Myślę, że te bardzo dobrze się sprawdzają. Tu warto myślę, także pomyśleć o specjalnych sprayach i żelach proponowanych przez https://www.sunstargum.com/pl/produkty/ ... praye.html Te pomogą na różne dolegliwości, w tym i na afty. Jak już wybieracie środki do pielęgnacji zębów to wybierzcie świadomie, nie pierwsze lepsze rzeczy z marketów, tylko sprawdzone produkty.
Awatar użytkownika
Jeronim22

Post autor: Jeronim22 »

Według mnie nie warto się tu zastanawiać. Wybierz to co Ci odpowiada.
Pamiętaj, w życiu nigdy wszystko naraz nie układa się dobrze, jeśli tak ci się
wydaje, znaczy, że wariujesz.
Awatar użytkownika
mleczko90

Post autor: mleczko90 »

To chyba nie jest najlepszy sposób, lepiej kupic normalny płyn

Post autor: roya »

Też miałam kiedyś krótką przygodę z tego typu metodami ale niestety bez większych efektów :( Ja miałam problem bo pojawiły się dość bolesne zmiany w jamie ustnej na policzkach. U mnie egzamin zdał spray Octenisept, który jest jednym z bardziej popularnych i skutecznych środków na różnego rodzaju infekcje o podłożu bakteryjnym czy wirusowym. Dobrze dezynfekuje, nie podrażnia i znacznie przyspiesza proces gojenia.
Awatar użytkownika
Luna

Post autor: Luna »

No według mnie to nie przynosi żadnych efektów - grunt to postawić na codzienną pielęgnację jamy ustnej przy użyciu właściwej pasty do zębów. Niedawno dowiedziałam się ,że są różne pasty dedykowane osobom o indywidualnych potrzebach. Tutaj http://sabaithai.pl/kategoria-produktu/pasty/ możecie znaleźć między innymi taką pastę dla palaczy czy miłośnikow picia kawy - ktore przy regularnym używaniu wybielają zeby i zapobiegają stanom zapalnym
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Nigdy nie słyszałam o takiej dziwnej metodzie, więc nie wiem, czy jest skuteczna, czy też nie. Jeśli chodzi o higenę jamy ustnej to po prostu regularnie szczotkuję zęby i płuczę jamę ustną specjalnym płynem. Będę chciała teraz iść także na przegląd zębów i chyba skorzystam z oferty kliniki Dental Pro w Gdyni Pogórze. Wielu z moich znajomych korzysta z ich zabiegów są bardzo zadowoleni.
Józia

Post autor: Józia »

Też słyszałam o korzyściach płynących z płukania ust olejem kokosowym, ale jak do tej pory jeszcze nie stosowałam tej metody. Natomiast czasami potrzebne są bardziej specjalistyczne środki, gdy na przykład dopadnie nas grzybica jamy ustnej. Wtedy już trzeba użyć czegoś co szybko sobie poradzi z infekcją i nie dopuści do jej dalszego rozwoju.
ODPOWIEDZ