Jakie kosmetyki do pielęgnacji domowej - zmarszczki i sucha skóra

Nie wiesz, do której kategorii przyporządkować wpis? Zajrzyj tutaj!
Neśka

Jakie kosmetyki do pielęgnacji domowej - zmarszczki i sucha skóra

Post autor: Neśka »

Chciałabym zapytać Was, czy macie może dla mnie jakieś podpowiedzi jeżeli chodzi o wybór dobrej jakości kosmetyków do pielęgnacji domowej po 40-ce i jednocześnie może podrzucie mi jakieś ciekawe propozycje do sprawdzenia kosmetyków do pielęgnacji domowej zarówno radzenia sobie ze zmarszczkami i suchą skórą?

maseczki na dekolt
Fońka

Re: Jakie kosmetyki do pielęgnacji domowej - zmarszczki i sucha skóra

Post autor: Fońka »

Jeśli masz problem ze zmarszczkami to w mojej opinii tutaj warto zwrócić uwagę na CELL C LINE od Summe https://summe.pl/seria/cell-c-line/ która jest specjalnie przeznaczona właśnie na problemy związane ze starzejącą się skórą, zmarszczkami i słabym nawilżeniem, oby pomogły :)
Heleńka

Post autor: Heleńka »

Również jestem za i sama korzystam właśnie z marki Summe oraz tej serii kosmetyków. Bardzo fajny skład, skuteczność działania i też różnorodność kosmetyków w zależności od problemów z jakimi musicie sobie poradzić. Mam nadzieję, ze i u Was wszystko pójdzie pomyślnie a cera odzyska swój blask :)
Neśka

Post autor: Neśka »

Heleńka pisze: ↑25 cze 2021, 21:28 Również jestem za i sama korzystam właśnie z marki Summe oraz tej serii kosmetyków. Bardzo fajny skład, skuteczność działania i też różnorodność kosmetyków w zależności od problemów z jakimi musicie sobie poradzić. Mam nadzieję, ze i u Was wszystko pójdzie pomyślnie a cera odzyska swój blask :)
A to ciekawe, no to czekam jeszcze trochę aż nam się bardziej temat rozwinie i czas zabrać się za sprawdzanie i testowanie :)
Celleńka

Post autor: Celleńka »

Jak najbardziej Summe Cosmetics to dobry kierunek, wyróżnia ich bogaty naturalny skład i skuteczne działanie na różne problemy związane ze skórą i cerą. Dlatego w wolnej chwili warto sobie zajrzeć na https://summe.pl/ przejrzeć dostępne opcje, ja na przykład wybrałam dla siebie CELL C LINE z wegańskimi komórkami macierzystymi ze słodkiej pomarańczy.
Awatar użytkownika
astronom

Post autor: astronom »

Niestety ciężko jest mi jednoznacznie na to pytanie odpowiedzieć, ale jestem zdania, że na pewno warto jest ogólnie posiadać wiedzę o kosmetykach. Właśnie dlatego ja przede wszystkim polecam zaglądanie na stronę https://aola.pl/ gdzie możemy zapoznać się z doskonałymi wpisami na temat wielu kosmetyków.
gąska

Post autor: gąska »

Od dłuższego czasu szukasz odpowiedzi jak poradzić sobie z tym problemem ? Otóż mam dla Ciebie wspaniałą informację! Poświęciłem trochę swojego cennego czasu aby dowiedzieć się więcej na ten temat i o to są wyniki moich poszukiwań https://www.drchodorowski.pl/laser-lublin/
Rozalkaż1234

Post autor: Rozalkaż1234 »

Jeżeli chodzi o pielęgnację suchej i swędzącej skóry to polecam zakup olejku pod prysznic EXOMEGA CONTROL emolient . Olejek super nawilża i pielęgnuję suchą skórę a przy okazji pozbywamy się uczucia swędzenia, które towarzyszy na przykład osobą, które zmagają się z atopią.
kłopotek

Post autor: kłopotek »

Też miałam kiedyś turbo suchą skórę. Moja sytuacja znacząco się poprawiła od kiedy regularnie przyjmuje kapsułki Neoglandyna.
Dla osób mających suchą, wrażliwą, atopową a nawet łuszczycową skórę, preparat jest genialny. Zwłaszcza, że kapsułki zawierają tłoczone na zimno, wysokiej jakości oleje: lniany i z ogórecznika i dzięki temu dbają o właściwe nawilżenie skóry, wygładzają ją i sprawiają, że rzadziej ulega podrażnieniom.
błędnik

Post autor: błędnik »

No a jak ktoś ma AZS, to też musi używać specjalistycznych produktów. Moja córka ma atopowe zapalenie skóry i wiem, że kupuje kosmetyki od takiej marki jak HermzLab. Widzę, że żel do ciała na AZS -https://hermzlabs.pl/collections/frontp ... wash-500ml stosuje każdego dnia . Dlatego pomyślałem, że wam polecę. Skoro córce pomaga to dlaczego by inni nie mieli skorzystać?
Oleńczuk

Post autor: Oleńczuk »

Pewnie, że tak. Chodzi w końcu o to, byście jak najlepiej poradzili sobie ze zwalczaniem problemów z Waszą skórą. Pamiętajcie, że jeśli zauważycie u siebie kaszaka, to na pewno powinniście podjąć odpowiednie leczenie. W takich tematach nie ma sensu czekać, aż sytuacja się rozwinie.
Awatar użytkownika
kwiatek

Post autor: kwiatek »

Ja ogólnie nie mam jakiś większych problemów ze skórą. Moją zmorą są jednak bardzo suche łokcie. Czy wiecie może, jak temu zaradzić? Słyszałam, że są na to jakieś domowe sposoby, na przykład smarowanie oliwą z oliwek czy też peeling z kawy. Czy ktoś z Was próbował takich naturalnych sposobów? I co, czy okazały się one skuteczne? Udało Wam się uporać z suchą, szorstką skórą na łokciach?
kaśka rączka

Post autor: kaśka rączka »

Ja też słyszałam, że na suchą skórę pomaga taki suplement o nazwie Neoglandyna. Znacie? Naprawdę działa i pomaga ukoić cerę. Trzeba stosować 3 razy dziennie dla najlepszego efektu. Kapsułka zawiera m.in. nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) tak ważne dla rozwoju i funkcjonowania całego organizmu, a szczególnie skóry.
ODPOWIEDZ