Trudności w kontaktach interpersonalnych
Rozmawiamy tu o rodzinie, związkach i maluchach. Zapraszamy do dyskusji wszystkich zainteresowanych tematem rodzicielstwa, małżeństwa i spraw rodzinnych.
- aldona1990
Trudności w kontaktach interpersonalnych
Post autor: aldona1990 »
Mam ogromne trudności w kontaktach interpersonalnych. Mieszkam w dużym mieście jakim jest Łódź, a zauważam, że często czuję się samotna. Nie potrafię rozmawiać z ludźmi. Czuję się samotna i zagubiona. Czy jest tutaj ktoś kto ma podobnie?
- Zygbert
Re: Trudności w kontaktach interpersonalnych
Kiedyś czułem się tak samo. Problemy dnia codziennego przytłaczały mnie i nie potrafiłem sobie z nimi poradzić. Wtedy zapisałem się na terapię grupową i po kilku miesiącach zauważyłem u siebie progres.
- aldona1990
Post autor: aldona1990 »
A na jaką terapię grupową się zapisałeś?
- Zygbert
Chodziłem w Łodzi do Poradni Salomon https://poradniasalomon.com.pl/. Praca w grupie terapeutycznej była dla mnie bardzo pomocna.
- Jona_81
Również chodziłam na terapię grupową do poradni Salomon. Spędziłam tam wiele godzin, ale wreszcie otworzyłam się na innych. Dzięki pracy z grupą i pomocy terapeuty zrozumiałam, że wiele osób ma podobne problemy i można je rozwiązać.
- roya
skąd ja to znam... jakbym czytała o sobie jeszcze 2-3 lata temu.. ale spokojnie, wszystko da sie wypracowac i zmienic, teraz juz to wiem bo sama jestem tego najlepszym przykladem. u mnie najlepszym rozwiazaniem okazala sie indywidualna psychoterapia ( robiłam ja w tej poradni https://olgarymkiewicz.pl/oferta/psycho ... -psycholog). Prowadza tu tez pomoc poprzez internet. wiem, ze teraz wydaje ci sie to niemozliwe, ale serio da sie to opanowac ja jestem teraz prawie dusza towarzystwa daj sobie czas, zaufaj. bedzie dobrze
Post autor: Żaneta »
Polecam dobrą psychoterapię z kompetentnym psychologiem. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest terapia online z Agnieszką Pracowni Dobrej Praktyki. Pani Agnieszka pomogła wielu osobom z różnymi problemami, a terapia online jest równie skuteczna co tradycyjna.
Post autor: Oleńczuk »
Tutaj chyba faktycznie kluczowe będzie to, byście z rozsądkiem wybrali odpowiedniego psychologa i po prostu rozpoczęli z nim pracę. Wiem, że ze skuteczności w takich sprawach znana jest warszawska Klinika PsychoMedic.pl, więc może warto byłoby się tam wybrac? Najlepiej zadzwoń pod 22 253 88 88 i umów się do nich na termin. To na pewno pomoże Ci się otworzyć przed innymi ludźmi.
Post autor: Gońda »
Na pewno pomoże Ci z Twoimi problemami psycholog online. Skoro masz trudności w kontakcie to forma online będzie lepsza niż klasyczna terapia. Też przez to przechodziłam i pomógł mi psycholog z Wetalkaldona1990 pisze: ↑06 lis 2019, 20:45 Mam ogromne trudności w kontaktach interpersonalnych. Mieszkam w dużym mieście jakim jest Łódź, a zauważam, że często czuję się samotna. Nie potrafię rozmawiać z ludźmi. Czuję się samotna i zagubiona. Czy jest tutaj ktoś kto ma podobnie?
Post autor: Gość »
W takich przypadkach warto również rozważyć https://psychologuj.pl/psychologia/tren ... ersonalny/ Trening interpersonalny rozwija umiejętności komunikacyjne, ułatwiając nawiązywanie i utrzymywanie relacji. Pomaga lepiej rozumieć siebie i innych, co sprzyja skuteczniejszemu rozwiązywaniu konfliktów. Wzmacnia empatię, asertywność oraz zdolność współpracy w grupie. Uczestnicy uczą się lepszego wyrażania emocji i potrzeb, co prowadzi do poprawy jakości relacji osobistych i zawodowych.