Opieka dla seniora Łódź
Rozmawiamy tu o rodzinie, związkach i maluchach. Zapraszamy do dyskusji wszystkich zainteresowanych tematem rodzicielstwa, małżeństwa i spraw rodzinnych.
- wiara
Opieka dla seniora Łódź
Cześć wszystkim. Mój dziadek cierpi na zaawansowaną demencję, a my z rodzicami nie jesteśmy w stanie pilnować go 24/7, dlatego zastanawiamy się nad zatrudnieniem opiekunki. W grę wchodzi też dom opieki, ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Co radzicie?
- Kwietosława
Re: Opieka dla seniora Łódź
Post autor: Kwietosława »
Opiekunki też nie zawsze mogą poświecić wystarczająco dużo czasu podopiecznemu. Ja stawiałabym raczej na dom opieki. Mogę polecić placówkę familia.lodz.pl. Pracują tam doświadczone pielęgniarki, atmosfera jest rodzinna, więc mieszkańcy czują się komfortowo i bezpiecznie. Przejrzyjcie ofertę, może to wam pomoże się zdecydować.
- Luna
Ja akurat jestem z okolic Inowroclawia i slyszalam trochę na temat tego domu seniora pod Topolami https://podtopolami.eu . Slyszalam ze warunki sa tam na wysokim poziomie - podopiecznym nie brakuje niczego i ze maja roznego rodzaju ciekawe zajecia i terapie zwiazane z ksiazkami muzyką itp. Mysle ze to wlasciwe miejsce dla kazdego schorowanego seniora
- esperanza
Wszystko zależy czego szukacie. Jeśli opieka domowa jest niewystarczająca a opieka całodobowa jest wymagana, warto wówczas rozważyć pobyt w dobrym domu opieki, gdzie nie brakuje empatii, cierpliwości, wyrozumiałości a panująca atmosfera jest atmosferą domową. Zobaczcie sobie na przykład na dom opieki http://podtopolami.eu
Post autor: impułsa »
jestem ciekawa czy ta promocja jest cały czas aktualna, na pewno moi rodzice by chętniej z tego skorzystali, często do apteki chodzą po lekiTori pisze: ↑11 sie 2020, 0:29 Jeśli chodzi o seniorów, to w przypadku kupowania leków, warto zajrzeć do DOZu. Mają fajną akcję dla osób +60, w godzinach od 8 do 12, mają dla nich zniżkę 20%.