Mleko w proszku dla dzieci

Rozmawiamy tu o rodzinie, związkach i maluchach. Zapraszamy do dyskusji wszystkich zainteresowanych tematem rodzicielstwa, małżeństwa i spraw rodzinnych.
Awatar użytkownika
Cecylia-70

Mleko w proszku dla dzieci

Post autor: Cecylia-70 »

Hej kobietki. Jakie marki mlek w proszku polecacie? U mnie jak na razie najlepiej sprawdza się mleko następne Nuppi 2, ale testowałam też ich mleko początkowe i było równie dobre, więc mogę wam je polecić. Chyba że już testowałyście? Jak wrażenia?
Awatar użytkownika
gapa

Re: Mleko w proszku dla dzieci

Post autor: gapa »

To jest kwestia indywidualna. Ja nie karmiłam piersią i od samego początku podawałam dziecku mleko modyfikowane Bebilon AR ProExpert przeciwko ulewaniu. Bardzo dobrze mała je tolerowała, zresztą wciąż je pije. Nie jest to dla mnie żaden problem, z zakupem tego mleka też jest ok, bo w każdej stacjonarnej aptece sieci DOZ można je kupić w dobrej cenie.
Awatar użytkownika
annaw

Post autor: annaw »

My też testowaliśmy różne marki mlek ale mały nie czuł się na nich dobrze. Do czasu, kiedy znajoma poleciła nam HiPP Combiotik. To był strzał w dziesiątkę. Koniec z problemami takimi jak ulewanie czy kolki. Jeśli chodzi o dostępność to ja zazwyczaj kupuję to mleko w sklepach stacjonarnych takich jak Lidl czy Biedronka.
Anteczką

Post autor: Anteczką »

annaw pisze: ↑29 mar 2021, 10:16 My też testowaliśmy różne marki mlek ale mały nie czuł się na nich dobrze. Do czasu, kiedy znajoma poleciła nam HiPP Combiotik. To był strzał w dziesiątkę. Koniec z problemami takimi jak ulewanie czy kolki. Jeśli chodzi o dostępność to ja zazwyczaj kupuję to mleko w sklepach stacjonarnych takich jak Lidl czy Biedronka.
U nas też mleko Hipp się sprawdziło :) Zerknij sobie na stronę https://hipp.dodomku.pl/mleko_3586.html moim zdaniem tutaj najbardziej się opłaca kupić ;)
wrońka

Post autor: wrońka »

Anteczką pisze: ↑27 mar 2021, 5:21 U nas też mleko Hipp się sprawdziło :) Zerknij sobie na stronę https://hipp.dodomku.pl/mleko_3586.html moim zdaniem tutaj najbardziej się opłaca kupić ;)
Ja karmiłam piersią do jedenastego miesiąca życia, później przeszliśmy na mleko modyfikowane. Też zdecydowałam się na Hipp Bio Combiotik, sporo mam polecało mi je, jako najbliższe mleku matki.
ziela90

Post autor: ziela90 »

Ja od samego początku karmię córkę mlekiem modyfikowanym i nie widzę w tym żadnego problemu, tym bardziej, że dziecko rozwija się świetnie i jest zdrowe. Bebilon Pronutra-Advance z witaminami A, C i D jest przez nią bardzo dobrze tolerowane a ja bez problemu kupuję je w aptece sieci DOZ, którą mam w sąsiednim bloku.
sabanek5

Post autor: sabanek5 »

Jeżeli dbacie o zdrowie Waszych dzieci, to polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę https://helpmedi.com.pl/kategoria-produktu/dla-rodziny/ , gdzie znajdziecie producenta najróżniejszych produktów medycznych dla dzieci. Wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.
ODPOWIEDZ