Kosmetyki dla dzieci

Rozmawiamy tu o rodzinie, związkach i maluchach. Zapraszamy do dyskusji wszystkich zainteresowanych tematem rodzicielstwa, małżeństwa i spraw rodzinnych.
Awatar użytkownika
anzelma74

Kosmetyki dla dzieci

Post autor: anzelma74 »

Hej wszystkim. Kupujecie może kosmetyki naturalne dla dzieci? Ja ufam wyłącznie takim produktom, które mają jak najkrótsze składy i brak dodatku szkodliwych i niepotrzebnych substancji. Dzięki temu mam pewność, że mój maluch nie będzie miał alergii ani innych nieprzyjemnych dolegliwości. Też zwracacie na to uwagę?
Awatar użytkownika
Dakota

Re: Kosmetyki dla dzieci

Post autor: Dakota »

Dzieci nie powinny używać kosmetyków,no chyba że jakiś specjalistycznych.
W innych przypadkach nie widzę takiej konieczności. Po co niszczyć to,co młode i naturalne ?
Niech dzieciaki pozostaną przede wszystkim dzieciakami,nie upodabniają się do świata dorosłego.
Awatar użytkownika
telimena

Post autor: telimena »

Według mnie są takie sytuacje,w których warto stosować preparaty przeznaczone dla dzieci.Mam na myśli pojawienie się wesz,nie ma innego wyjścia jak stosowanie sprayu Nitolic®
Tylko dzięki niemu moja córka szybko i łatwo pozbyła się tych nieproszonych gości.Ma długie włosy,przydał się też grzebyk,umieszczony w zestawie z preparatem.
Awatar użytkownika
kwiatek

Post autor: kwiatek »

A skoro już mowa o kosmetykach dla dzieci, to co stosujecie na ciemieniuchę u Waszych maluszków? Czy ktoś z Was miał może do czynienia z kremem na ciemieniuchę marki Mustela, takim jak na stronie internetowej https://www.mustela.pl/ciemieniucha? I jak się on sprawdził? Byliście z niego zadowoleni?
Miłoszka

Post autor: Miłoszka »

Ja stosowałam zwykłą oliwkę, wystarczyła w zupełności.
No a w temacie kosmetyków, to macie coś z kolorówki dla dziewczynek, co nada się używani przez małą alergiczkę? Moja córka 8letnia, bardzo chciałaby lakier do paznokci, bo widziała, ze koleżanki mają, ale boję się kupić byle co, bo zaraz ją to uczula.
Zuzanka

Post autor: Zuzanka »

Miłoszka pisze: ↑29 paź 2021, 8:34 Ja stosowałam zwykłą oliwkę, wystarczyła w zupełności.
No a w temacie kosmetyków, to macie coś z kolorówki dla dziewczynek, co nada się używani przez małą alergiczkę? Moja córka 8letnia, bardzo chciałaby lakier do paznokci, bo widziała, ze koleżanki mają, ale boję się kupić byle co, bo zaraz ją to uczula.
Spróbuj Tibu Kids, u nas się swietnie sprawdzają, a córka też ma alergie. Te lakiery jej nie uczulają, a kolory mają piękne, dziewczęce i duży wybór, moja córka ma akurat taki róż i fiolet :) Po zabawie wystarczy zmyć wodą, nie potrzeba żadnych zmywaczy
Obrazek
ODPOWIEDZ