Jakie liceum w stolicy polecacie?

Rozmawiamy tu o rodzinie, związkach i maluchach. Zapraszamy do dyskusji wszystkich zainteresowanych tematem rodzicielstwa, małżeństwa i spraw rodzinnych.
Awatar użytkownika
Pietruszka

Post autor: Pietruszka »

Awatar użytkownika
majrin

Re: Jakie liceum w stolicy polecacie?

Post autor: majrin »

Powstało teraz sporo prywatnych szkół i warto rozejrzeć się za takim liceum. Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące nr 6 przy ul. Bacha w Warszawie ma świetne opinie i w takiej szkole można się dobrze uczyć i dobrze przygotować do matury. To było dla mnie ważne, jak wybierałam szkołę.
Awatar użytkownika
kwiatek

Post autor: kwiatek »

Bez względu na to, na jakie liceum się zdecydujecie, warto na pewno dodatkowo zdecydować się na kurs języka angielskiego - taka wiedza na pewno się Wam przyda. Szkoła językowa ProfiLingua, której ofertę znajdziecie na stronie https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezyk ... -mlodziezy, na pewno będzie dobrym wyborem :)
Awatar użytkownika
Bociek

Post autor: Bociek »

majrin pisze: ↑30 lis 2019, 17:50 Powstało teraz sporo prywatnych szkół i warto rozejrzeć się za takim liceum. Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące nr 6 przy ul. Bacha w Warszawie ma świetne opinie i w takiej szkole można się dobrze uczyć i dobrze przygotować do matury. To było dla mnie ważne, jak wybierałam szkołę.
Też polecam to liceum. Szczególnie można polecić je osobą, które chcą rozwijać się językowo. Mają tam klasę dwujęzyczną z językiem angielskim, gdzie w tygodniu jest aż 7 godzin angielskiego (w tym angielski biznesowy, zajęcia native – speakerem oraz zajęcia z realioznawstwa ). Plus do tego jeszcze 4 godziny drugiego języka obcego do wyboru (rosyjski, niemiecki, francuski lub hiszpański) z możliwością nauki od podstaw.
ODPOWIEDZ