Jak oceniacie zdalne nauczanie w szkołach Waszych dzieci?

Rozmawiamy tu o rodzinie, związkach i maluchach. Zapraszamy do dyskusji wszystkich zainteresowanych tematem rodzicielstwa, małżeństwa i spraw rodzinnych.
Ryskową

Jak oceniacie zdalne nauczanie w szkołach Waszych dzieci?

Post autor: Ryskową »

Jak oceniacie zdalne nauczanie w szkołach Waszych dzieci? Jesteście zadowolone czy wręcz przeciwnie?
KaarolinaŻbik

Re: Jak oceniacie zdalne nauczanie w szkołach Waszych dzieci?

Post autor: KaarolinaŻbik »

Ja całkiem pozytywnie, wiadomo, że lepiej by było jakby dzieci chodziły do szkoły, ale źle nie jest. Córka chodzi do niepublicznej szkoły podstawowej nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie. To dobra szkoła, prywatna więc poradzili sobie z e-nauczaniem. Wiem jednak, że w państwowych szkołach nie zawsze jest tak kolorowo.
miłena

Post autor: miłena »

Ja nie za dobrze, w szkole edukacja idzie lepiej i do tego jest kontakt z rówieśnikami co jest bardzo ważne w rozwoju dziecka. Teraz bede zamawiac podręczniki na kolejny rok na stronie https://www.taniaksiazka.pl/tanie-podre ... a-562.html i mam szczerą nadzieję że wkońcu dzieci wrócą do szkoły.
Awatar użytkownika
Delicja

Post autor: Delicja »

Różne opinie słyszałam, najgorzej było na początku jak było duże zamieszanie, teraz już jakoś każdy się przyzwyczaił. Ja to i tak nie mogę narzekać, moje dzieci chodzą do Te Vizji na Okopowej, miałam dwójkę przy komputerach a i tak jakoś wszystko fajnie było organizowane, tak że dla dzieci taka nauka nie była nudna i widać było że rzeczywiście się uczą.
Awatar użytkownika
Wojtulas

Post autor: Wojtulas »

Zależy najwięcej od szkoły musze przyznać. W prywatnych, przynajmniej w szkole mojego dziecka poszło to zdecydowanie lepiej. Tak samo mój syn chodzi do Te Vizji i jak na to jakie były warunki to bardzo szybko i sprawnie załatwili lekcje online i szli zgodnie z harmonogramem, planem nauczania.
Lilia

Post autor: Lilia »

Ja uważam, że kształcenie zdalne jest bardzo fajną opcją, zwłaszcza w późniejszy latach nauczania na przykład na studiach. Nauczanie zdalne może być tak samo, a myślę, że nawet bardziej skuteczne niż nauczane stacjonarne. Z tym, że po prostu trzeba się do tego odpowiednio przygotować. Dotyczy to zarówno strony przekazującej wiedzę jak i tej ją przyswajającej.
ODPOWIEDZ