Kosiniakowe czy macierzyński
Dobre rady na każdy temat. Dzielimy się opiniami, rozmawiamy o problemach, pomagamy.
Kosiniakowe czy macierzyński
Post autor: Ramnaś »
Od końca sierpnia jestem na L4 A umowę miałam do końca grudnia (na pół etatu), wiadome że jest przedłużona do dnia porodu. Podobno po porodzie należy mi się macierzyński lecz wolałabym nie pobierać macierzyńskiego tylko kosiniakowe. Czy mam po prostu nie składać o macierzyński i złożyć o kosiniakowe czy jak to wygląda może ktoś mi pomoże
Re: Kosiniakowe czy macierzyński
Post autor: Lagaś »
Proszę o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni ( zgodnie z art. 180 Kodeksu Pracy) w okresie od dnia 08.10.201.8r. do dnia 25.02.2019 r., w związku z urodzeniem w dniu 08.10.2018r dziecka N****** G*******
Wnoszę również o udzielenie mi bezpośrednio po urlopie macierzyńskim na podstawie art. 182[1a] Kodeksu Pracy urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze tj 32 tygodni w dniach od 26.02.2019 do 08.10.2019r
Oświadczam, że w okresie objętym wnioskiem ojciec dziecka XYZ
( PESEL: 12345678901) nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego, na dowód czego załączam stosowne oświadczenie drugiego rodzica dziecka.
Ponadto wnoszę o wypłatę zasiłku macierzyńskiego w wysokości 80% podstawy zasiłku macierzyńskiego przez okres urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego.
TAK WYGLĄDA WNIOSEK
Na tej stronie zresztą znajdziesz wiecej przydatnych informacji dotyczących macierzyńskiego.
Wnoszę również o udzielenie mi bezpośrednio po urlopie macierzyńskim na podstawie art. 182[1a] Kodeksu Pracy urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze tj 32 tygodni w dniach od 26.02.2019 do 08.10.2019r
Oświadczam, że w okresie objętym wnioskiem ojciec dziecka XYZ
( PESEL: 12345678901) nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego, na dowód czego załączam stosowne oświadczenie drugiego rodzica dziecka.
Ponadto wnoszę o wypłatę zasiłku macierzyńskiego w wysokości 80% podstawy zasiłku macierzyńskiego przez okres urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego.
TAK WYGLĄDA WNIOSEK
Na tej stronie zresztą znajdziesz wiecej przydatnych informacji dotyczących macierzyńskiego.